Oorbellen, creool

  • Meer
  • Specificaties

NIKKELVRIJ

Wat is nikkelvrij?
Nikkelvrij betekent dat er uitsluitend nikkelvrij titanium wordt gebruikt bij de vervaardiging van de sieraden. Nikkelvrije sieraden zijn zeer vriendelijk voor de huid, extreem duurzaam en plezierig om te dragen, omdat ze buitengewoon licht zijn. 

Goed nieuws voor vrouwen met een nikkelallergie
De nikkelvrije sieraden zijn een uitkomst voor mensen met een nikkelallergie. Deze allergie ontstaat door veel contact met nikkel, wat vervelende irritaties, zoals rode jeukende plekken, tot gevolg hebben. Er wordt ook wel gesproken van contactallergie. Nikkel komt veel voor in gebruiksvoorwerpen en sieraden zoals oorbellen, gespen, piercings en ook kettingen. Het is een niet-edelmetaal.

Tegenwoordig zijn er Europese richtlijnen met betrekking tot de nikkelverwerking in sieraden. Bedrijven die sieraden maken, dienen zich te houden aan de Warenwetregeling algemene chemische productveiligheid. Deze regeling verbiedt nikkel in waren die langdurig en in direct contact met de huid komen, mits het nikkelgehalte beneden een bepaalde waarde blijft.VERZILVERD

Wat is verzilverd?

Een verzilverd sieraad is een sieraad van metaal met een laagje van een ander metaal erover heen, zoals zilver. Dit noemen we dan verzilverd of silver plated. Omdat er maar een dun laagje zilver om het sieraad heen zit, zijn verzilverde sieraden betaalbaarder dan sieraden van volledig zilver.

Het proces van verzilveren
Als sieraden worden verzilverd, wordt het sieraad in een vloeistof ondergedompeld. In deze vloeistof is zilver aangebracht. Dit gebeurd door middel van elektrolyse. Dit betekent dat de elektrische energie in chemische energie verandert. De zilverdeeltjes komen met het product in contact en hechten zichzelf aan het staal. Des te langer de onderdompeling duurt, des te meer zilverdeeltjes zich hechten.

Kenmerken van verzilverde sieraden
Hoe lang een verzilverd sieraad mooi blijft hangt af van verschillende factoren. Kenmerken van verzilverde sieraden zijn onder andere dat het sieraad mogelijk slijt of verkleuring gaat vertonen na een bepaalde tijd.

Hoe ga ik om met verzilverde sieraden?
Als je een verzilverd sieraad hebt aangeschaft, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Door invloeden van buitenaf kan het verzilverde laagje gaan slijten of wat groen gaan uitslaan. Dit heeft te maken met de zuurgraad van je huid welke per persoon kan verschillen. Mede door onderstaande tips zorg je ervoor dat je heel lang plezier hebt van verzilverde sieraden.

- Voorkom dat het sieraad in aanraking komt met chemische producten
- Zorg dat je verzilverde sieraad niet in aanraking komt met parfum, cosmetica en haarlak
- Wanneer je gaat sporten of zwemmen kan je beter geen verzilverde sieraden dragen
- Heeft het sieraad groene uitslag? Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek
- Bewaar je sieraden het liefst apart (dit voorkomt oxidatie)
- Berg je sieraden goed op, het liefst in een droge en luchtdichte sieraden doosje

Materiaal: Staal - Nikkelvrij
Soort bewerking: Plating (zilveren laagje)
Lengte:
Breedte:
Type oorbellen: Creolen met hangers
Gewicht:
Doelgroep: Dames
Monilux
Bestel
Gerelateerde Producten