WAT ZIJN DE LICHAMELIJKE KENMERKEN BIJ EEN DYSMATUUR?

- Je kindje is mager.

- Laag gewicht (t.o.v. de zwangerschapsduur).

- Kans op lage bloedsuikers.

- Hongerige baby.

- Weinig onderhuids vetweefsel.

- Je kindje kan zich nog moeilijk op temperatuur houden.

WAT ZIJN DE LICHAMELIJKE KENMERKEN BIJ EEN PREMATUUR?

- Je kindje is kleiner dan een voldragen baby.

- Prematuren hebben een lager gewicht. Een voldragen baby weegt gemiddeld 3500 gram. Het gewicht van een prematuur kindje hangt af van het aantal zwangerschapsweken.

- De longen zijn vaak nog onvoldoende gerijpt. De longen kunnen nog niet voldoende ontplooien en zijn ook nog niet in staat voldoende zuurstof op te nemen. De ademhaling is vaan oppervlakkig en snel. Veel prematuur kindjes hebben ondersteuning nodig in de vorm van medicatie, zuurstof en adem ondersteuning.

- De werking van het hartje is over het algemeen goed, wel kan het zijn dat de verbinding tussen de aorta (lichaamsslagader) en longslagader nog niet gesloten is. Dit wordt dan ontdekt door het horen van een ruisje. Soms sluit dit alsnog vanzelf en soms moet dit worden behandeld.

- Ook de darmen zijn nog niet volledig rijp. Moedermelk is hierbij altijd het beste recept. Licht verteerbaar en altijd de voedingsstoffen op maat.

- Het afweersysteem van je kindje werkt ook nog niet optimaal. Je kindje krijgt uiteraard al wel het een en andere aan antistoffen mee, maar toch blijft de kant op infecties veel groter.

- Je kindje kan zijn/haar temperatuur nog niet goed behouden.

- Het hoofdje is in verhouding met de lengte en het gewicht, relatief groot.

- De huid is dun, rood van kleur en erg kwetsbaar met zichtbare bloedvaten (doordat er geen tot weinig vet onder de huid zit).

- Je kindje heeft nog donsachtige beharing over het hele lichaam (zacht, dun haar).

- De voetzooltjes zijn gladder (de lijntjes zijn niet of minder zichtbaar)

- Het kraakbeen van de oortjes is nog zacht, hierdoor zijn de oortjes buigzaam en zitten deze nog tegen het hoofdje aan.

- De uitwendige genitaliën zijn nog niet goed ontwikkeld. Bij jongetjes zijn de testikels soms nog niet ingedaald en bij meisjes liggen de grote schaamlippen nog niet over de kleine schaamlippen heen.


GEEF JOUW KINDJE EEN BUDDY...!

Waarom Octopus BUDDY?

Per jaar worden er heel wat kindjes te vroeg geboren, de een zelfs nog eerder dan de ander. Vaak weet men niet waardoor de te vroege bevalling ingezet wordt.
Om de overlevingskansen van premature baby's te vergroten worden er vaak octopus-knuffels ingezet.
Premature kindjes liggen vaak aan verschillende snoertjes en slangetjes en moeten de eerste dagen, weken of soms zelfs maanden aansterken in een couveuse.

Hier komt dan de Octopus BUDDY ook goed van pas!
De tentakels van de Octopus BUDDY voelen als een navelstreng, dit voelt vertrouwt aan en zo blijft het kindje over het algemeen van de snoertjes en slangetjes af. Ook zorgt het knuffelen met Octopus BUDDY ervoor dat het kindje kalm wordt, een regelmatige hartslag krijgt en het zorgt voor een hoger zuurstofgehalte in het bloed.

Bestel jouw BUDDY hier...!


Octopus BUDDY is in verschillende kleurstellingen leverbaar.
Zit jouw favoriete kleur er niet bij? Geef het aan mij door en ik maak hem/haar speciaal voor jou.

Je koopt Octopus BUDDY en krijgt er een GRATIS geurzakje bij.
Dit geurzakje kun je gebruiken in de kledingkast of lade, zodat je iedere keer een heerlijke geur ruikt als je de kast of la opent.

Geef jouw kindje een BUDDY...!   Bestelformulier BUDDY...!