Octopus KNUFFEL voor Prematuur kindjes!

De eerste periode na de geboorte is voor elke ouder zwaar en emotioneel, want er komt veel op je af. Het wordt nog zwaarder als je kindje te vroeg geboren wordt. Je baby is een stuk kleiner dan dat je had verwacht en er komt uitgebreide zorg en veel onzekerheid bij kijken.

Als je kindje te vroeg geboren is, gaat deze naar de neonatologie afdeling voor gespecialiseerde zorg. Deze afdeling kan er beangstigend uitzien. Je kindje ligt in een couveuse of warmte bedje, heeft vaak plakkers op het lijfje en ligt waarschijnlijk aan verschillende snoertjes en slangetjes vast.

Maar waarom dan deze octopusjes??

Waarom een octopus-knuffel?

Om de overlevingskansen van premature baby's te vergroten worden er vaak octopus-knuffels toegepast.

Premature kindjes liggen vaak aan verschillende snoertjes en slangetjes en moeten de eerste dagen, weken of soms zelfs maanden aansterken in een couveuse.

Hier komt dan ook de octopus-knuffel goed van pas!
De tentakels van de octopus-knuffel voelen als een navelstreng, dit voelt vertrouwt aan en zo blijft het kindje over het algemeen van de snoertjes en slangetjes af. Ook zorgt het knuffelen met een octopus-knuffel ervoor dat het kindje kalm wordt, een regelmatige hartslag krijgt en het zorgt voor een hogere zuurstof in het bloed.


Octopus 008

Octopus 009

Octopus 010

Octopus 011

Octopus 012

Octopus 014

Octopus 015

Octopus 016

Octopus 017


Zit jouw kleur niet bij?

Wil jij graag een octopus-knuffel bestellen, maar zit jouw kleur er niet bij?
Laat het ons weten! Wij maken graag jouw octopus-knuffel naar wens.

Bestel hem/haar via het bestelformulier.