wat is de schoenmaat van mijn baby?

De eerste schoentjes kopen, maar welke maat moet je kopen?

Het kan een grote puzzel zijn bij het kopen van de eerste slofjes of schoentjes voor jouw baby.
Ondanks dat je kindje nog niet helemaal kan lopen, is het vooral in de herfst en de winter zeer fijn om je kindje slofjes of schoentjes aan te doen als jullie naar buiten gaan.
Maar naar welke maat moet je nu kijken?

Er worden heel wat schoentjes aangeboden op internet, maar dan komt de vraag of ze niet te groot of juist te klein zullen zijn. Hoe vindt je nu de juiste maat?
Te grote babykleding kun je gemakkelijk omslaan, maar te grote schoenen verlies je constant. Terwijl te kleine schoentjes echt niet kunnen.


Schoenmaat baby van 0-6 maanden
Voor de allerkleinsten begin je met maatje 14 en voor de al iets grotere baby's van een aantal maanden zit je met maatje 16 meestal wel goed. Maar is je kindje aan de flinke kant of denk je dat de schoentjes toch aan de kleine kant zijn, dan kun je een maatje groter nemen.

Schoenmaat baby 6-12 maanden
Jouw kindje zou met maatje 16 of 17 deze maanden door moeten kunnen komen.

Schoenmaat baby 9-12 maanden
Vanaf deze leeftijd is er alweer wat meer keus aan babyschoenen in maatje 18 - 19.

Schoenmaat dreumes 12-18 maanden
In het eerste levensjaar groeit jouw baby het hardst. Het kan zomaar zo zijn dat jouw kindje rond zijn/haar eerste verjaardag in een groeispurt zit. Zo kunnen de eerste babyschoentjes en/of slofjes opgeborgen worden en is jouw kindje klaar voor maatje 20-22.

Nu jouw kindje langzaam aan gaat staan en lopen, is het belangrijk de schoenen hierop aan te passen.