KINDERKLEDING MAAT BIJ WELKE LENGTE VAN HET KIND ?

Deze maten zijn als richtlijn bedoeld. Wanneer een jongen of meisjes in een groeispurt zit kan het zijn dat voorgestelde maten niet helemaal kloppen. Is het kind groot of klein voor zijn leeftijd? Stem de geschatte kleding maat hier op af. Het ene kinderkledingmerk valt kleiner of juist groter uit. De regel bij de kinderkledingmaten is dat de maat overeenkomt met lengte van het kind. De lengte van het kind zonder schoenen neem je als uitgangspunt voor de maat die het dichtst in de buurt komt van de kledingmaat.

 

de juiste schoenMAAT voor je KIND ?

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn de pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen.
Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen.

Kindervoeten kunnen zich alleen goed ontwikkelen in schoenen die goed passen. De juiste schoenmaat is daarom enorm belangrijk. Het is daarnaast van belang dat een schoen zorgt voor een goede demping. In Nederland lopen we het grootste gedeelte van de tijd op een harde ondergrond, zonder natuurlijke demping.